De starttijd van alle afstanden is 14.00 uur. Start kidsrun 13.30 uur (nieuw!).

Exacte afstanden
De 15 km is exact en de overige afstanden zijn nu vrijwel exact. Houd er rekening mee dat je op de 5 km ietje verder loopt.

Hoeveel rondes ga je lopen?
De 10 en 5 km zijn prestatielopen.

De Van Santen Schenkelloop vertrekt vanaf de braderie op de Bermweg. Na 350 meter kom je op het parcours van een ronde die je meeneemt langs betoverende waterpartijen, schaduwrijke bospaden en parken met grasvelden.

15 km: start – 3 rondes – finish

10 km: start – 2 rondes – finish

5 km: start – 1 ronde – finish

Verzorgingsposten
Er zijn twee verzorgingsposten langs de ronde. Daar staan bekertjes water klaar en bij warm weer wordt er gesproeid. Na de finish van je race krijg je een flesje water.

De eerste verzorgingspost is bij Pannenkoekenhuis Schollebos. Als je supporters hebt dan is het voor hen leuk om je daar aan te moedigen. Het pannenkoekenhuis heeft een leuk terras waar je gezellig kunt zitten. Om de hoek is de Speeldernis voor kids.

De tweede verzorgingspost is direct na het tunneltje.

Zie ook de plattegrond van het parcours.

 

Start
De start van de Schenkelloop is op de Bermweg bij Winkelcentrum De Schenkel. Daar is ook een grote braderie (meer dan 150 kramen) die staat aangegeven. Op de hoek van de Bermweg en de Capelseweg zie je het pand van Van Santen Makelaars (Capelseweg 3)

Huldiging en prijzen
Bij de Van Santen Schenkelloop worden van elke afstand de overall nummers 1, 2 en 3 van de Dames en Heren gehuldigd. De huldiging vindt plaats in de buurt van de finish.

Er zijn geldprijzen voor de wedstrijdafstand (15 km) voor alle nummers 1, 2 en 3 van alle 7 categorieën (Hsen, H35+, H45+, H55+, Dsen, D35+ & D45+). Deze geldprijzen worden binnen twee weken na het evenement door de organisatie overgemaakt.

De 15 km is de wedstrijdafstand en mee voor het Wedstrijdklassement van het Stratenloopcircuit. De 10 en 5 km zijn prestatielopen en tellen mee in het LOXAM Workx prestatiecircuit.